Op weg naar de top

Growth Sprints

Groei sneller door effectief testen en ontwikkelen van verbeteringen.

Een growth sprint is een tijdelijke sprint waarbij een team zich richt op het verhogen van de groei van je product of bedrijf, door gerichte experimenten uit te voeren.

In een growth sprint kunnen we gerichte doelstellingen bepalen, gerichte experimenten bedenken en uitvoeren en de resultaten analyseren. Hierdoor kunnen we snel gerichte verbeteringen aanbrengen en de groei van je product of bedrijf verhogen.

Growth Sprints, why?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een growth sprint, waaronder:

 • Focus
  Een growth sprint houdt je gericht op het behalen van bepaalde doelen en maakt het makkelijker om af te wijken van afleidende taken of activiteiten die niet bijdragen aan de groei van het bedrijf.
 • Snelheid
  Een growth sprint is gericht op het behalen van snelle resultaten, dus je kunt snel zien of de groeistrategieën werken of niet. Dit kan helpen om tijd en middelen te besparen door snel te weten te komen wat wel en niet werkt.
 • Teamwork
  Een growth sprint brengt vaak verschillende afdelingen of medewerkers bij elkaar om samen te werken aan het behalen van de doelen. Dit kan leiden tot betere samenwerking en een hogere productiviteit.
 • Resultaten
  Ten slotte kan een growth sprint leiden tot betere resultaten voor het bedrijf, zoals hogere conversieratio's, meer gebruikers of hogere omzet. Dit kan helpen om de groei van het bedrijf te versnellen en te verbeteren.

Stel je eigen doel! 

Het bepalen van de doelstelling van je growth sprint doen we samen. Hieronder een paar growth hacking voorbeelden:

 • Verhogen van de conversie
  Tijdens een growth sprint gericht op conversieverhoging worden elementen op de website of app aangepast voor een verbeterde gebruikerservaring, zoals het aanpassen van aanmeldingsformulieren om de conversie te verhogen.
 • Verhogen van de retentie
  Nieuwe klanten zijn fijn, maar langdurige partnerships zijn fijner- dat is onze overtuiging! De growth sprints gericht op retentie-verhoging kunnen bestaan uit het testen van nieuwe functies of het aanbieden van incentives om gebruikers te motiveren om het product of de service langer te gebruiken.
 • Verhogen van de omzet
  Het testen van nieuwe prijsmodellen of het aanbieden van aanvullende producten of services om de omzet te verhogen.
 • Verhogen van het aantal gebruikers
  Een groei sprint gericht op het verhogen van het aantal gebruikers kan gericht zijn op het testen van nieuwe marketingcampagnes of het aanpassen van de gebruikerservaring om het product of de service toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Neem contact op

Wend kan je ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van een growth sprint, zodat je snel resultaten ziet en gerichte verbeteringen aanbrengt. Neem contact met ons op om te bespreken hoe we je kunnen helpen de groei van je product of bedrijf te verhogen.

Webdesign & development partner van o.a.
Peerwith
privacy & Technologie

Op de schouders van reuzen

Veilig, betrouwbaar en bewezen. Dat is wat je nodig hebt als jij een online applicatie laat ontwikkelen & beheren.

Django & React
framework

Van snelle prototypes tot schaalbare oplossingen. Onze frameworks zijn flexibel en schaalbaar.

Geen aandacht,
geen groei

Gebruik de juiste metrics om snel te optimaliseren, te itereren en je gewenste groei te maximaliseren.

AWS datacenters
in europa

Betrouwbaar, veilig en snel data beheer & verkeer op de services van Amazon, door Wend ingericht en beheert.

ISO 27001
Gecertificeerd

Betrouwbaar en veilig omgaan met data van anderen. Dat is geen motto maar een werkwijze.