Blog

Klaar om de markt te betreden

De go-to-market-strategie is hoe je je product / dienst aan klanten op de markt brengt. Het omvat alles van wie je target en welke kanalen je gebruikt om ze te bereiken. Een succesvol bedrijf heeft een goed doordachte GTM-strategie, dus het is belangrijk om nauw samen te werken met sales en marketing bij het ontwikkelen ervan.

Een go-to-market-strategie beschrijft de manier waarop een bedrijf zijn product of dienst gaat aanbieden aan de markt en hoe het gaat groeien en aan klanten gaat verkopen.

Hieronder staan de stappen die vaak worden genomen bij het ontwikkelen van een go-to-market-strategie voor een SaaS-bedrijf:

Marktonderzoek

Dit is een belangrijke stap waarbij het bedrijf onderzoek doet naar de markt, de concurrentie, de klanten en hun problemen, en de specifieke behoeften en eisen van de doelgroep.

Productontwikkeling

Hier wordt de software of dienst zelf ontwikkeld, met behulp van de informatie verkregen in de vorige stap. Er wordt rekening gehouden met de wensen van de klanten, de specifieke problemen die moeten worden opgelost en de technische eisen van het product. Er wordt een MVP ontwikkeld om sneleen goede eerste versie te kunnen lanceren.

Positionering

Positioneren is het bewust kiezen voor een marktpositie door bepaalde eigenschappen of kenmerken aan jouw merk te verbinden. Het zorgt er voor dat je product of dienst zich kan onderscheiden van concurrentie en welke waarde het merk zal uitstralen.

Marketing en sales

De eigenschappen en prijs bepaald in de vorige stap worden vormgegeven in het verhaal van de dienst of het product en geschikte verkoop- en marketingkanalen worden bepaald.

Monitoring en evaluatie

Strategie is nooit klaar, het belangrijkste is continu evalueren en blijven ontwikkelen, gebaseerd op de prestaties van het product en de groei van het bedrijf.

Houd er wel rekening mee dat dit een algemeen proces is, benieuwd naar jouw specifieke Go-to-Market strategie? Bel, chat of mail direct.

Heb je vragen? Neem contact op met Wouter.

Op de schouders van reuzen

Veilig, betrouwbaar en bewezen. Dat is wat je nodig hebt als jij een online applicatie laat ontwikkelen & beheren.

Django & React
framework

Van snelle prototypes tot schaalbare oplossingen. Onze frameworks zijn flexibel en schaalbaar.

Geen aandacht,
geen groei

Gebruik de juiste metrics om snel te optimaliseren, te itereren en je gewenste groei te maximaliseren.

AWS datacenters
in europa

Betrouwbaar, veilig en snel data beheer & verkeer op de services van Amazon, door Wend ingericht en beheert.

ISO 27001
Gecertificeerd

Betrouwbaar en veilig omgaan met data van anderen. Dat is geen motto maar een werkwijze.