Blog

ISO 27001: Het verhaal van Wend

Kies voor de betrouwbaarheid en professionaliteit van Wend, de webapplicatieontwikkelaar met het ISO 27001:2017 certificaat.

In een digitale wereld waarin de beveiliging van gegevens steeds belangrijker wordt, is het noodzakelijk om te weten dat uw webapplicatie in goede handen is. Dit is nog belangrijker als het gaat om gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden en bedrijfsinformatie. Daarom vertellen we u waarom de ISO 27001:2017 certificering een bewijs is van een betrouwbare webapplicatieontwikkelaar.

Wend is een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van webapplicaties en die zich bewust is van de noodzaak om de beveiliging van gegevens serieus te nemen. Daarom besloot Wend in 2020 het ISO 27001:2017 certificaat te behalen, wat betekent dat ze voldoen aan de internationale normen voor informatiebeveiliging. Dit certificaat is meer dan alleen een stuk papier, het betekent dat Wend een systematische en continu proces volgt om de beveiliging van gegevens te waarborgen.

Door het behalen van het ISO 27001:2017 certificaat laat Wend zien dat ze de verantwoordelijkheid op het gebied van gegevensbeveiliging serieus nemen. Dit zorgt voor vertrouwen bij uw gebruikers, klanten en zakelijke partners en helpt bij het versterken van de veiligheid van de webapplicaties van Wend.

Bovendien betekent het ISO 27001:2017 certificaat ook dat gegevensbeveiliging een cruciale rol speelt bij de ontwikkeling van webapplicaties door Wend. Zij waarborgen dat gevoelige gegevens beschermd zijn tegen ongeoorloofde toegang en misbruik, en voorkomen daarmee cyberaanvallen. Hierdoor kunnen gebruikers er zeker van zijn dat hun gegevens in goede handen zijn bij Wend.

Er zijn een aantal stappen die u moet overwegen bij het ontwikkelen van een SaaS-applicatie die voldoet aan ISO 27001-certificering:

  1. Bedrijfsrisicoanalyse: Voer een bedrijfsrisicoanalyse uit en identificeer potentiële beveiligingsrisico’s voor uw SaaS-applicatie en bepaal hoe u deze risico’s kunt beperken.
  2. Beleid en procedures: Stel beleid en procedures op voor informatiebeveiliging, die aansluiten bij de ISO 27001-standaard.
  3. Access control: Stel een goed geautoriseerde access control-systeem op om toegang tot uw SaaS-applicatie te beveiligen.
  4. Encryptie: Gebruik encryptie om vertrouwelijke informatie en data te beschermen, zowel tijdens opslag als overdracht.
  5. Continuïteitsplanning: Stel een continuïteitsplan op voor het geval uw SaaS-applicatie uitvalt of niet beschikbaar is.
  6. Monitoring en rapportage: Stel systemen en processen op voor monitoring en rapportage van beveiligingsincidenten en -gevallen.
  7. Testen en audits: Voer regelmatig interne en externe audits uit en test uw SaaS-applicatie op beveiligingslekken en -problemen.
  8. Opleiding en bewustwording: Zorg voor opleiding en bewustwording van uw medewerkers over informatiebeveiliging en de implementatie van ISO 27001.

Dit zijn slechts enkele stappen die u moet overwegen bij het ontwikkelen van een SaaS-applicatie die voldoet aan ISO 27001-certificering. Het is belangrijk om een grondige analyse van uw specifieke behoeften en risico’s uit te voeren en deze in uw plannen en processen op te nemen.

De ISO 27001:2017 certificering is meer dan alleen een certificaat. Het is een bewijs van een betrouwbare webapplicatieontwikkelaar die zich bewust is van de noodzaak om de beveiliging van gegevens serieus te nemen en die een systematische aanpak volgt om deze te waarborgen. Door het behalen van dit certificaat laat Wend zien dat ze de verantwoordelijkheid op het gebied van gegevensbeveiliging serieus nemen en dat ze klanten en gebruikers willen beschermen tegen cyberdreigingen en data-inbreuken. Bovendien is dit certificaat ook een uiting van hun professionele houding en hun vermogen om aan de hoogste normen te voldoen.

Kortom, het ISO 27001:2017 certificaat is een bewijs van kwaliteit en betrouwbaarheid. Als u op zoek bent naar een partner die zich bekommert om de beveiliging van uw gegevens, dan zijn wij een uitstekende keuze.

Heb je vragen? Neem contact op met Wouter.

Op de schouders van reuzen

Veilig, betrouwbaar en bewezen. Dat is wat je nodig hebt als jij een online applicatie laat ontwikkelen & beheren.

Django & React
framework

Van snelle prototypes tot schaalbare oplossingen. Onze frameworks zijn flexibel en schaalbaar.

Geen aandacht,
geen groei

Gebruik de juiste metrics om snel te optimaliseren, te itereren en je gewenste groei te maximaliseren.

AWS datacenters
in europa

Betrouwbaar, veilig en snel data beheer & verkeer op de services van Amazon, door Wend ingericht en beheert.

ISO 27001
Gecertificeerd

Betrouwbaar en veilig omgaan met data van anderen. Dat is geen motto maar een werkwijze.